Preview Mode Links will not work in preview mode

Rohetund | Geenius.ee

May 30, 2023

Rohetunni seekordses saates räägime energia juhtimisest. Sellest, kuidas elektrivõrgus kasutusel olevat võimsus saaks tarbimise kõrghetkedel teatud kohtades vähendada ja sel moel saaks seda energiat kasutada need valdkonnad, mis seda väga vajavad.

Ehk siis sisuliselt võtab keegi kuskilt kasutult lohakil oleva...


May 29, 2023

Kuigi lennundus on suure keskkonnajäljega, on üllatav, kui väike on Tallinna lennujaama süsinikujalajälg – ainult kaks kilogrammi ühe lennujaama läbiva reisija kohta aastas.

Aktsiaseltsi Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Riivo Tuvike toob võrdluse: “See on sama palju kui sõita Toyoto Yarisega 15 km.”


May 16, 2023

Rohegeeniuse toimetaja Ivar Soopan kutsus stuudiosse kolm tulevikku muutvat inimest. Nad kõik on iduettevõtetele hoogu andva programmi ja telesaate Ajujaht 20 väljavalitu seas ja nad kõik tegelevad pakenditega. Õigemini sellega, et kaoksid ühekordsed pakendid, olgu need siis kotid või karbid.

See on suure...


May 5, 2023

Paldiski endist Nõukogude allveelaevnike õppekeskust haldab praegu selleks eraldi loodud riigiettevõtte aktsiaselts A.L.A.R.A. Endise õppekeskuse alale on loodud tingimused ka muu radioaktiivse materjali ladustamiseks, aga seda ajutiselt. 2040. aastaks peab valmima uus lõplik ladustuspaik ning kõik aastakümnetega...


May 5, 2023

Paldiskis asus Nõukogude Liidu üks suuremaid ja moodsamaid tuumaallveelaevnike õppekeskusi. Praeguseks on sellest järel vähe, kuid see vähene on see kõige tähtsam ja ohtlikum osa. Need on kahe tuumaallveelaeva osalised korpused ning nende sees istuvad tuumareaktorid. Tuumakütust neis küll enam ei ole, kuid...