Preview Mode Links will not work in preview mode

Rohetund | Geenius.ee

Aug 31, 2023

Rohetunni seekordne saade valmis paigas, kus tuntakse Eestis kõige paremini peaaegu kõigi kodumasinate vastupidavusnäitajaid ja rikkepõhjusi. Tallinnas Laki tänaval on Euronicsi järelteeninduse osakond, mis tegeleb aastas 30 000 remondijuhtumiga.    

Euronics on Eesti suurim elektroonikaseadmete müüja, aga see...


Aug 29, 2023

Eesti festivalid lõhnavad praeõli, šašlõki ja praekartulite järele. Üks muusikafestival aga eristub. Illiku laiul juulikuu neljal päeval peetud I Land Soundil loobuti külastajate toitlustamisel suurima kliimamõjuga veise- ja teiste mäletsejate lihast.

Laiule saabunud korraldusmeeskonda ootas aga üllatus –...


Aug 19, 2023

Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni aruanne nendib, et pool kõigist aastail 1970-2019 registreeritud katastroofidest olid seotud ilmastiku, kliima, sademete ja üleujutustega. Keskmiselt on iga päev kuskil maailmas mõni seesugune traagiline sündmus.

Tänavune juuli oli Maa ajaloo kõige kuumem kuu. Kliima soojeneb...


Aug 18, 2023

Rohegeeniuse toimetaja Ivar Soopan veetis hommikupooliku Tallinnas Paavli tänaval pisikeses töökojas, mida peavad Arte ja Olga Ermel. Nad on loonud esimese professionaalse jalatsite puhastamise ja taastamise ettevõtte Cleanstep. 

Praeguseks on nad uue elu andnud umbes 5000 paarile jalatseile. Osa neist on vajanud...


Aug 12, 2023

Aprillis valmis Rohetiigri Ehituse teekaart 2040. See on mahukas dokument, mille koostamisel on osalenud ligi 50 praktikut, eksperti ja teadlast. Teekaart räägib keskkonnahoidlikust ehitamisest, renoveerimisest ja avaliku ruumi loomisest.

Rohegeeniuse toimetaja Ivar Soopan kuulas 11. augustil...